Vesti Vesti Vesti

GOSTOVANJE KRAGUJEVČANA U GIMNAZIJI “CRNJANSKI”

U sredu 23. maja u Kulturnom centru “Čukarica”, zahvaljujući ideji i organizaciji Studija “BIS!” i dramskoj sekciji Gimnazije “Crnjanski”, imali smo izuzetnu priliku da gledamo predstavu “(PO)BEDNICI” u izvođenju dramske grupe Prve kragujevačke gimnazije. Osim što smo prisustvovali izvanrednoj avangardnoj predstavi, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, i modernom scenskom izrazu koji ne podilazi publici – sve ređem i na velikim pozorišnim scenama, ovo je bila i odlična prilika za okupljanje mladih dramskih talenata i poštovalaca pozorišta iz beogradskih škola: Gimnazije “Crnjanski”, Prve i Devete beogradske gimnazije i, naravno, mladih glumaca iz Prve kragujevačke gimnazije.

Kragujevačka predstava rađena je prema tekstu R. Vitraka “Viktor, ili deca na vlasti”, a pokazala je kako “deca” na sceni energijom i maštom mogu da prevaziđu odrasle, i kako imaju mnogo toga da kažu kroz formu političke satire o današnjem društvu, raspadu moranih vrednosti u porodici i šire, kao i o mnogim društvenim i političkim fenomenima koji su ispunili naše živote na pogrešan način.

Celodnevno druženje sa domaćinima iz Studija “BIS!” i Gimnazije “Crnjanski”, obilazak naše škole i zajedničko popodne na Adi Ciganliji, dalo je ovom gostovanju posebnu dimenziju, a groteskne kreature sa scene krile su, na kraju dana, vedra, nasmejana i zadovoljna lica gostiju iz Kragujevca.
Zahvaljujemo se na podršci KC “Čukarica” i šaljemo Kragujevčanima mnogo pozdrava i želju da nam opet budu gosti!

FOTOGRAFIJE: Una Veselinović i Ognjen Milošević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Log In

Create an account
http://www.bestshoesmeme.com/nike-flywire-mens-53862