IBDP

IBDP

 

Uvodna reč koordinatora

Dobrodošli u diploma program Međunarodne mature koji je akademski izazovan i  zahtevan, otvoren prema idejama i svetu i podsticajan za kritičko promišljanje i procenu. Ponosni smo što smo deo te ogromne zajednice od skoro pet hiljada IB škola širom sveta. Takođe smo ponosni  što smo  prva nacionalna škola u Srbiji koja je 2006. akreditovana od strane IB Organizacije da uveda i uspešno započne  program međunarodne diplome.

Svi mi koji smo u  programu međunarodne mature,odlučno težimo ostvarenju cilja svih IB programa, uključujući i diploma program, a to je ”da  razvijamo međunarodno opredeljene mlade ljude koji, kao deo čovečanstva, dele odgovornost u očuvanju planete i pomažu u stvaranju boljeg i mirnijeg sveta.”

 

Mi podržavamo i podstičemo naše djake u njihovim nastojanjima da:

  • razvijaju svoju prirodnu radoznalost u proučavanjima i istraživanjima.
  • istražuju ideje, poglede i pitanja od lokalnog i globalnog značaja.
  • poštuju svoju kulturu i istoriju, ali su i otvoreni prema vrednostima i tradiciji i drugih zajednica i pojedinaca.
  • razumeju, saosećaju i poštuju potrebe i osećanja drugih ljudi.

Otuda, ukoliko želite da izrazite svoje mišljenje i ideje samouvereno i na više stranih jezika, da naučite kako da pristupate složenim problemima i donosite razumne i ispravne odluke, a da pritom prihvatate odgovornost za sopstvena dela i posledice koje ih prate, dođite, posetite nas ili nam se pridružite u programu međunarodne diplome.

Radujemo se sto ćemo se sresti i upoznati.

Gordana Medaković
Koordinator IB Diploma programa
Profesor engleskog jezika i književnosti

classic-editor-remember:
block-editor

Log In

Create an account