Vesti Vesti Vesti Vesti

SVEČANO OBELEŽEN DAN ŠKOLE

Gimnazija „Crnjanski“ obeležila je svečano Dan škole u ponedeljak 27. marta premijerom obnovljene predstave „KABARETARDčić“. Predstava je originalni autorski projekat učenika naše škole i profesorke srpskog jezika i književnosti Maje Bunjac, koja potpisuje i režiju. Prvi put izvedena je pre deset godina sa Stefanom Simićem u glavnoj ulozi. Stefan se na obnovljenoj premijeri pojavio kao specijalni gost, kao i Lidija Savić, naša nekadašnja učenica, inače oboje nekad stipendisti škole. Sama predstava je parodija na temu škole i modela obrazovanja danas, a igra se u formi pravog kabarea, sa originalnim songovima i koreografijama. Treba reći i da je „KABARETARDčić“ najviše nagrađivana predstava od svih ostvarenja dramske sekcije Gimnazije „Crnjanski“ tokom četrnaest godina rada. Svojevremeno je bila pobednik festivala Palilulska olimpijada kulture i Pozorišni susreti gimnazija Srbije u Kragujevcu i dobila još mnoštvo nagrada za glumačka ostvarenja, scenario i režiju.

U sadašnjoj postavi predstave u glavnoj ulozi ceremonijal majstora je Ognjen Milošević, učenik II razreda, a u ostalim ulogama se smenjuju Sara Elmazi Vlajić, Aleksandra Nađ, Maria Miljković, Andrija Šušić, Iva Ivanović, Adrijana Mulić, Marko Đukanović, Vojislav Lepojević i, kao pridruženi član, Anđela Alavirević. U predstavi kao muzičari uestvuju i Milutin Ostojić, Pavle Dragićević i Aleksej Malinović.

 

 

 

 

Mnogo smeha, dobre zabave i satirična oštrica koja podseća kakvu školu bismo zaista želeli da imamo obeležili su i ovo svečano izvođenje. Premijera povodom Dana škole lepo se uklopila i u obeležavanje Svetskog dana pozorišta. Očekujemo nove nastupe dramske sekcije i izvođenje „KABARETARDčića“ tokom aprila i maja meseca ove školske godine!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Log In

Create an account