O Gimnaziji

Gimnazija "Crnjanski"

Privatna gimnazija "Crnjanski“ osnovana je 2002. godine i verifikovana od strane Ministarstva prosvete i sporta Srbije kao gimnazija opšteg tipa, ali i kao jedinstvena i uzorna škola koja bi učenika pripremila za snalaženje u različitim sistemima znanja i veština koja imaju praktičnu primenu ili društvenu misiju. Gimnazija “Crnjanski” projektovana je kao moderna škola sa uravnoteženim odnosom klasičnih i savremenih sadržaja, otvorena za eksperiment i inovaciju.

Smernice i Ciljevi gimnazije "Crnjanski"

Obrazovanje za život, promocija svih talenata, kreativnosti, lični razvoj, kritičko mišljenje, samostalan rad, poštovanje vrednosti kao što su demokratija i ljudska prava i humanističke vrednosti.

Kako je gimnazija "Crnjanski" dobila ime

Gimnazija je dobila ime jednog od najvećih srpskih pesnika-pesnika proze, Miloša Crnjanskog. Njegove rečenice blage i melodične su nas inspirisale od samog početka rada pa do dana današnjeg. Čast nam je nositi ime pesnika najlepših i najzvučnijih reči srpskog jezika.

Procedura i Zahtevi Programa

Više o upisu

Program međunarodne diplome

Učenici Gimnazije "Crnjanski" koji žele da nastave svoje obrazovanje u inostranstvu imaju mogućnost priključivanja programu međunarodne diplome (IBDP). Ovaj program obuhvata treći i četvrti razred Gimnazije i odvija se na engleskom jeziku. Učenici na ovom programu biraju predmete u skladu sa njihovim interesovanjima i usmerenjima za dalje školovanje. Pri uspešnom završetku programa, učenici dobijaju međunarodnu diplomu srednje škole koja je priznata u celom svetu i ujedno je i diploma za kirektan upis na fakultet, bez polaganja prijemnog ispita.

Učenici naše Gimnazije imaju pogodnost pri upisu na Program Međunarodne Diplome (IBDP) u vidu popusta od 10%.

Više o programu

Obrazovni Sistem "Crnjanski" ne šalje neželjene promotivne e-poruke, ponude ili druge komunikacije. Za sve informacije o upotrebi podataka od strane Sistema "Crnjanski" pročitajte politiku privatnosti