O IB Diplomi

IBDP - Šta se krije iza naziva?

Program međunarodne diplome (IB DP) je osnovan 1968. sa ciljem da omogući đacima uzrasta od 16 do 19 godina da steknu međunarodnu i međunarodno priznatu diplomu srednje škole koja će ujedno biti i diploma za direktan upis na fakultet. Ovaj program radi i poznat je svetu već više od 50 godina, a primenjuje ga oko 3500 škola u preko 157 zemalja širom sveta.

10 Razloga zašto IBDP

Prednost i više mogućnosti izbora prilikom upisa na univerzitete u inostranstvu.

IB učenici nauče da su život i obrazovanje mnogo više od rezultata na testovima.

Učenici postaju samostalni u učenju.

Program ZAISTA promoviše kritičko mišljenje kod učenika.

IB maturanti vide svet kao jednu veliku globalizovanu celinu.

IB diploma ima međunarodnu težinu i vidljivost.

Učenici stiču veštine vremenskog planiranja kako učenja tako i života u celini.

Predmeti su međusobno povezani i povezani sa stvarnim životom.

IB program proširuje i produbljuje način na koji učimo.

U IB programu ne ocenjuju se samo veštine potrebne za polaganje ispita.

Diploma program u Gimnaziji Crnjanski

Gimnazija Crnjanski je prva domaća škola u Srbiji koja je u junu 2006. prošla autorizaciju i dobila licencu da uvede i predaje program Međunarodne Diplome (IBDP).

Matura Prve Generacije
Đaka položilo je međunarodnu diplomu
IBDP Škola
na svetu

U Gimnaziji Crnjanski primenjujemo holistički princip nastave koji je usmeren na učenika i ima za cilj razvijanje modela učenja za ceo život. Želimo da se mladi ljudi razviju u nezavisne mislioce, kao i u brižne građane koji dosledno drže do svojih principa, spremni da odgovore na različite izazove u životu. U gimnaziji ohrabrujemo otvorenost mišljenja, društvenu odgovornost i osećanje multikulturalnosti kod učenika podstičući ih da sagledaju bogatstvo lokalnih, regionalnih i globalnih kulturnih vrednosti i modela.

Procedura i Zahtevi Programa

Više o upisu

Reč Koordinatora

Dobrodošli u diploma program Međunarodne mature koji je akademski izazovan i zahtevan, otvoren prema idejama i svetu i podsticajan za kritičko promišljanje i procenu. Ponosni smo što smo deo te ogromne zajednice od skoro pet hiljada IB škola širom sveta. Takođe smo ponosni što smo prva nacionalna škola u Srbiji koja je 2006. akreditovana od strane IB Organizacije da uveda i uspešno započne program međunarodne diplome.

Svi mi koji smo u programu međunarodne mature, odlučno težimo ostvarenju cilja svih IB programa, uključujući i diploma program, a to je ”da razvijamo međunarodno opredeljene mlade ljude koji, kao deo čovečanstva, dele odgovornost u očuvanju planete i pomažu u stvaranju boljeg i mirnijeg sveta.”

Mi podržavamo i podstičemo naše đake u njihovim nastojanjima da:

  • razvijaju svoju prirodnu radoznalost u proučavanjima i istraživanjima.
  • istražuju ideje, poglede i pitanja od lokalnog i globalnog značaja.
  • poštuju svoju kulturu i istoriju, ali su i otvoreni prema vrednostima i tradiciji i drugih zajednica i pojedinaca.
  • razumeju, saosećaju i poštuju potrebe i osećanja drugih ljudi.

Otuda, ukoliko želite da izrazite svoje mišljenje i ideje samouvereno i na više stranih jezika, da naučite kako da pristupate složenim problemima i donosite razumne i ispravne odluke, a da pritom prihvatate odgovornost za sopstvena dela i posledice koje ih prate, dođite, posetite nas ili nam se pridružite u programu međunarodne diplome.Radujemo se sto ćemo se sresti i upoznati.

Gordana Medaković
Koordinator IB diploma programa / profesorka engleskog jezika i književnosti
Gordana Markovic

Obrazovni Sistem "Crnjanski" ne šalje neželjene promotivne e-poruke, ponude ili druge komunikacije. Za sve informacije o upotrebi podataka od strane Sistema "Crnjanski" pročitajte politiku privatnosti